" /> " /> ""?"\r\n":""); ?> .css" />


Új munkahelyek Makón – hogyan lehet egyik az enyém?

Rendben épül a makói Ipari Parkban a svájci Givaudan mesterséges ízeket gyártó üzeme. Az íz- és illatanyagpiac 50 százalékát magáénak tudó vállalat 130 millió euróból létesít gyárat városunkban. A cégnek jelen pillanatban 30 munkavállaló dolgozik – valamennyiükről igen jó véleménye van a cégvezetésnek.

A harminc állásra az elmúlt év végén, döntően fejvadász cégek segítségével választották ki a jelentkezőket az ország számos pontjáról. A fejvadász cégek hirdetésével ebben az időszakban a nyomtatott és a webes napilapokban, vagy online álláskereső felületeken lehetett találkozni – a legtöbbször a cég nevének pontos megjelölése nélkül. Számunkra igen örömteli, hogy ebben a csapatban nyolcan makóiak.

Munkahely, MakóA cég vezetői az ünnepélyes alapkőletételi ünnepségen elmondták, a helyszín kiválasztásakor kiemelt szempont volt a magasan képzett munkaerő közelsége – gondolva a szegedi egyetem végzett élelmiszer-mérnökökre –, illetve, hogy a térségnek gazdag hagyományai vannak az élelmiszergyártásban, és kiváló logisztikai összeköttetései a nyugat-európai piacokkal.

A Givaudannak továbbra is szüksége lesz új munkaerőkre – őket minden bizonnyal a már bevált fejvadász cégekkel fogja toboroztatni. Emellett a vállalat létrehozott egy központi emailcímet is munka iránt érdeklődőknek: hungary.job@givaudan.com. E címen várja a svájci cég az angol és magyar nyelvű önéletrajzokat.

Az építkezésen már túl van a grazi székhelyű, török tulajdonosok által vezetett cég makói húsüzeme, amely az ipari parkban található kedvezményes telekért cserébe 60+40 új munkahely létesítését és fenntartását vállalta. A projekt 400 millió forintos uniós támogatással valósult meg, a többi forrást a cég önerejéből, valamint az önkormányzat munkahelyekért járó támogatásából biztosította. A török cég felvette a kapcsolatot a helyi munkaügyi központtal az állások betöltése érdekében. A húsüzem menedzsmentje kifejezetten helybeli, illetve térségbeli szakmunkásokat keresett, sőt vállalták az átképzést és a betanítást is, jelenleg 31 makói dolgozik náluk. A gyár elsősorban nyugat-európai piacra termel majd, török vendéglőknek fog szállítani.

 

← Vissza

Felolvasó program letöltése

":""; ?> Created by ML Art Consulting